fbpx

Terapia cariilor/Obturații dentare

Caria dentară este unul dintre cele mai frecvente motive pentru care pacienții apelează la medicul dentist, fiind o leziune cauzată de microorganisme asupra țesuturilor dure ale dinților. În fazele incipiente, aceasta nu poate fi observată decât de către stomatolog, prin inspectare directă sau cu ajutorul radiografiilor dentare. Cu cât caria este surprinsă mai devreme, cu atât distrucția dintelui este mai mică, iar tratamentul este mai simplu și mai puțin costisitor.

Pentru tratarea cariei, clinica Dental Place realizează următoarele proceduri:

Obturații fizionomice fotopolimerizabile

Obturații fizionomice fotopolimerizabile reprezintă tratamentul complet și complex al cariilor și durerilor dentare cauzate de acestea. Ele presupun utilizarea materialelor compozite, care se aplică pentru restaurarea dintelui afectat, contribuind la un rezultat estetic excelent datorită culorii similare cu cea naturală a danturii. Acestea se realizează sub anestezie locală, fară dureri, prin folosirea materialelor și tehnologiei de înalta calitate.

Reconstrucția corono-radiculară

Tratamentul de reconstrucție este necesar atunci când distructia dintelui ajunge la nivelul rădăcinii. Salvarea dinților, care până de curând erau extrași, este posibilă acum datorită unor tehnici noi și materiale de sigilare neiritante de ultima generație.

Tratamentul hipersensibilității dentare

În majoritatea cazurilor, dinții prezintă o sensibilitate atunci când gingia se retrage, lansând o parte din rădăcină descoperită, sau când smalțul este îndepărtat, iar dentina nu mai are protecție împotriva agresiunii alimentelor. Reacția excesivă la agenți chimici, termici sau fizici poate fi ameliorată în cadrul cabinetului stomatologic prin aplicarea la baza dintelui a unor produse desensibilizante, pe bază de fluor.

Abonează-te la newsletter!

Abonează-te la newsletterul nostru și nu doar că primești toate reducerile, în mod comod, pe mailul tău, dar primești și o reducere permanentă de 5% la toate serviciile noastre! Sună bine?

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Unde ne găsiți