fbpx

CEREC – Coroana dentară într-o ședință / Tehnologie CAD-CAM

LUNA ACEASTA, COROANELE DENTARE INTEGRAL CERAMICE, REALIZATE ÎNTR-O ORĂ PRIN SISTEM DIGITAL CAD- CAM, BENEFICIAZĂ DE O REDUCERE DE 300 DE LEI.

Coroanele dentare sunt o soluție excelentă pentru a restabili funcția și aspectul unui dinte în urma unui tratament de canal sau atunci când o mare parte din dinte este distrus. Coroanele dentare pot fi de asemenea folosite pentru a corecta dinții cu anomalii de formă, de culoare, pentru a înlocui coroanele existente uzate sau pentru a reda rezistența și estetica dinților distruși. Coroanele dentare sunt durabile și reușesc să redea funcționalitatea și estetica dinților naturali.

Clinica noastră se mândrește cu achiziția celei mai noi tehnologii 3D CAD-CAM CEREC. Cu ajutorul acesteia putem realiza coroane sau lucrări dentare într-o ora în cadrul clinicii noastre. Avantajele acestei tehnologii revoluționare pentru practica somatologică, sunt numeroase:

  • Timpul în care se realizează coroana/lucrarea se reduce la o ora, în loc de câteva zile
  • Pacientul nu mai trebuie să treacă prin etapele necesare unei coroane executate de către technician: amprentă, coroană provizorie, probe în diferite etape ale realizării
  • Se elimină erorile de natură umană, care pot prelungi numărul ședințelor și probelor
  • Adaptarea este perfectă datorită amprentarii digitale și tehnologiei 3D CAD-CAM
  • Estetica este extraordinară datorită folosirii materialului care reface cel mai fidel estetica dintelui natural: ceramica

În prima faza, medicul vă examina situația și vă stabili daca tehnologia CEREC este potrivită pentru cazul dvs..

În funcție de cât de mare este distrucția dintelui, acesta vă stabili dacă aveți nevoie de un inlay (nu se șlefuiește deloc dintele, decât partea care este cariată), un onlay (dacă dintele are mai mult de 2 pereți cariați) , o coroană, atunci când distrucția dintelui este foarte mare sau o lucarare în cazul în care există dinți lipsă.

După efectuarea anesteziei, medicul vă curăța în întregime caria și va prepara cavitatea sau bontul dentar pentru luarea amprentei cu o cameră intraorală digitală, care ne va realiza o imagine tridimensională nu doar a dintelui, cât și a arcadelor și a ocluziei. Asta înseamnă că pacientul nu va mai trebui să suporte o amprentare clasică, destul de neplăcută din cauza cantității mari de material de amprentă, a lingurii de amprentare destul de voluminoase sau a gustului .

Computerul și software-ul CEREC 3D convertesc apoi imaginea digitală într-un model virtual tridimensional al dintelui preparat și al arcadelor dentare în ocluzie.

Cu ajutorul soft-ului, medicul poate personaliza fiecare dinte în parte, poate alege culoarea dorită a blocului de ceramică folosit și poate realiza design-ul dintelui în cele mai mici detalii, după care în câteva minute unitatea de frezaj vă realiza piesa protetică dorită. Aceasta este verificată în cavitatea orală, se pune în cuptorul de ceramică câteva minute și piesa finală este gata.

Ultima etapa este cimentarea inlay-ului, onlay-ului sau coroanei ceramice pe dinte.

Abonează-te la newsletter!

Abonează-te la newsletterul nostru și nu doar că primești toate reducerile, în mod comod, pe mailul tău, dar primești și o reducere permanentă de 5% la toate serviciile noastre! Sună bine?

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Unde ne găsiți