fbpx

Profilaxie dentară-Detartraj și Airflow

Pana la sfarsitul lunii aprilie, Pachetul de Igienizare Dentara (detartraj ultrasunete,airflow si periaj) are o reducere de 25%

Factorul principal ce duce la apariția cariilor și a bolii parodontale este igiena necorespunzătoare. Pentru a preveni apariția lor este recomandat periajul zilnic și utilizarea produselor de curățare suplimentară, precum ață dentară sau apa de gură. Chiar și așa, aceste măsuri nu sunt suficiente pentru că la baza gingiei se formează în timp placa dentara și tartrul, care devin imposibil de îndepărtat de către pacient. De aceea este necesară ședință de profilaxie realizata în cadrul cabinetul stomatologic Dental Place.

Inflamația gingiei este una dintre cele mai frecvente probleme dentare. Particule din alimente se acumulează pe marginea gingiei și formează un depozit moale numit placa bacteriană, care s-a dovedit a fi un mediu propice pentru dezvoltarea bacteriilor. Aceasta, neîndepartată la timp, se extinde subgingival, fiind uneori imposibil de îndepărtat prin metode clasice de curățare. În plus, placa bacteriană se poate mineraliza prin precipitarea elementelor anorganice din saliva, formând tartrul dentar.

Tartrul accelerează și întreține inflamația gingiei, boala numita gingivită.

Semnele gingivitei pot fi depistate de fiecare pacient în parte sau de către medical dentist:

  • gingia nu mai este ferma, ci moale
  • sângerează la periaj sau în timpul masticației
  • se observă sensibilitate gingivală
  • capătă o culoare roșu-închis
  • are loc retracția gingivală
  • respirație urât mirositoare datorită bacteriilor prezente sub gingie

Gingivita evoluează în parodontopatie, afecțiune ce reprezintă inflamația țesutului susținător al dinților, ce poate duce în final la pierderea acestora. Gingivita se poate preveni și trata prin igienizări periodice în cabinetul stomatologic, printr-un program complet de igienizare precum cel de la clinica Dental Place!

Procedura vă consta într-un detartraj cu ultrasunete, periaj profesional și airflow.

Airflow-ul funcționează prin puterea combinată a trei lucruri – aer, bicarbonat de sodiu și un jet de apă, care vor reuși să îndepărteze în totalitate tartrul și placa bacteriană, neatacând suprafața smalțului. De asemenea, acesta nu prezintă nici un risc de arsuri sau iritații, pentru că nu este o procedură chimică.

Ședințele de igenizare profesionala în cabinet sunt indicate o dată la șase luni pentru a putea păstra o gingie sănătoasă și pentru a preveni boala paradontala.

Abonează-te la newsletter!

Abonează-te la newsletterul nostru și nu doar că primești toate reducerile, în mod comod, pe mailul tău, dar primești și o reducere permanentă de 5% la toate serviciile noastre! Sună bine?

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Unde ne găsiți