fbpx

Albirea dinților

Albirea cu lampa profesională Zoom este considerată albirea cu cele mai bune rezultate, care deschide nuanța dinților cu până la 8 nuanțe, având în același timp un sistem special de protecție a smalțului și gingiei.

Cu toții ne dorim o dantură perfectă și un zâmbet luminos, iar metodele pentru a le obține sunt tot mai accesibile și mai puțin costisitoare. Tratamentul ZOOM este recomandat și supervizat de un medic specialist și reduce la minim stresul și riscurile la care sunt supuși pacienții, garantând o albire a dinților cu până la 8 nuanțe pe parcursul a 60 de minute.

Cum se realizează albirea ZOOM?

O ședință de albire cu ZOOM consta în: prezentarea procedurii de către medicul stomatolog, fotografii înainte și după procedură, izolarea țesuturilor moi și aplicarea gelului, ce reprezintă procedura de albire în sine. Procedeul necesita în prealabil, efectuarea unui detartraj, airflow și periaj profesional menite să pregătească și să curețe dinții.

Ingredientul principal al gelului special de albire este peroxidul de hidrogen. Acesta se aplică pe smalțul dintelui, pe fața vestibulară a acestuia și sub acțiunea luminii lămpii cu plasmă ZOOM eliberează oxigenul, ce curăța smalțul dinților din interior.

Aplicarea gelului ZOOM se realizează pe parcursul a 4 ședințe de cate 15 minute, însă cei mai mulți pacienți aleg fie doua ședințe a 30 de minute fie toate cele 60 de minute. Albirea ZOOM este un proces confortabil pentru pacient datorită generării minime de căldură și a protecției oferite țesuturilor moi. În plus, continua supraveghere medicală elimină orice complicații care ar putea apărea pe termen scurt sau lung, cum se întâmplă de multe ori în cazul albirii la domiciliu. Efectele albirii pot fi sesizate imediat, iar în funcție de obiceiurile alimentare ale pacientului, acestea pot rezista intre 1 și 3 ani de la finalizarea albirii.

După albire pacienții beneficiază GRATUIT de substanțe de protecție, care se aplica pe dinți pentru a reduce sensibilitatea și pentru a-i proteja de coloranții alimentari.

Cine sunt pacienții ideali?

Albirea dinților este recomandată oricărei persoane sănătoase, care a depășit vârstă de 16 ani, deoarece până în acel punct pulpa dintelui este în creștere și există riscul iritării sau sensibilizării acesteia.

Cei mai buni pacienți, în cazul cărora se obțin rezultate de albire spectaculoase sunt cei care prezintă pete galbene datorate îmbătrânirii smaltului, fumatului, cafelei și vinului sau a altor coloranți alimentari.

Ca orice alt produs de albire, ZOOM nu vă deschide la culoare materiale precum: porțelan, compozit sau acrilat.

În cazul pacienților care prezinta pete gri de la tratamentul cu Tetraciclină sau alte medicamente sunt recomandate mai degrabă fațetele dentare.

Contraindicații

Albirea nu este indicata în cazul femeilor gravide și cele care alăptează, pacienților care urmează un tratament pentru boli grave sau disfuncții, pacienților cu sensibilitate la lumină sau care iau medicamente foto-reactive, chiar și homeopate. Dacă exista totuși dorință realizării acestei proceduri, este bine să se consulte în prealabil medicul stomatolog, care poate stabili ce strategie este bine de urmat, în funcție de problemele semnalate.

Contrar îngrijorărilor manifestate de pacienți, albirea supervizată de medicul dentist este una sigură. Gelurile de albire nu strica smaltul dinților, însă aș dori să menționez că albirea nu este necesară și nu trebuie repetată la un interval mai mic de 2-3 ani, pentru că realizata la intervale scurte, cum ar fi 6-12 luni ea poate ataca smalțul dinților și poate genera apariția cariilor.

Avantaje ZOOM sunt evidente: procedură facilă, acțiune rapidă cu rezultate în numai 60 minute, scăderea sensibilității dinților datorită concentrației reduse de H2O2 (doar 25%) și protejarea perfectă a țesuturilor moi.

În cazul pacienților care rămân chiar și după câteva zile cu o hipersensibilitate a dinților la variații de temperatură sau citrice este indicată administrarea medicamentelor antiinflamatorii și fluorizarea efectuată în cabinet.

În perioada imediata albirii este de preferat evitarea consumului de produse intens colorate precum cafeaua, tutunul, ceaiul, vinul roșu sau ciocolata, care afectează structura poroasă a dintelui.

Abonează-te la newsletter!

Abonează-te la newsletterul nostru și nu doar că primești toate reducerile, în mod comod, pe mailul tău, dar primești și o reducere permanentă de 5% la toate serviciile noastre! Sună bine?

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Unde ne găsiți