fbpx

Fațete dentare

Fațetele ceramice Veneers

Fațetele dentare ceramice (Veneers) oferă cea mai de succes restaurare fizionomică a ultimului deceniu în materie de estetică dentară, printr-o metodă non-invazivă și la un preț accesibil!

Fațetele sunt foițe subțiri de ceramică ce urmează a fi cimentate pe suprafață externă a dintelui cu ajutorul unor tehnici adezive de ultimă generație. Procedura este folosită pentru a corecta anomaliile dinților, fie că acestea se referă la culoare, forma, mărime sau poziție.

În clinica noastră puteți beneficia de realizarea fațetelor cu ajutorul tehnologiei CAD-CAM CEREC 3D, prin care fațetele se realizează într-o zi.

Integrarea acestora pe suprafață dentară se realizează perfect, având o grosime foarte redusă, de maxim 0,7 mm. Datorită proprietăților ceramicii, care sunt foarte asemănătoare cu ale smalțului dintelui (transluciditate, strălucire, culoare), fațetele ceramice Veneers oferă un aspect natural excepțional. Un alt avantaj al dimensiunilor reduse cu care se lucrează este faptul că acestea sunt mult mai conservatoare decât coroana dentară pentru că afectează doar într-o mica măsură integritatea acestora.

Chiar dacă aspectul fațetelor este extrem de fragil, acestea devin rezistente prin cimentarea pe dinți, având o durata de folosire intre 10 și 15 ani. În tot acest timp, își păstrează constantă culoarea pentru că suprafață de ceramică este netedă și impenetrabilă, iar reacțiile alergice nu vor reprezenta o problemă datorită biocompatibilitații ceramicii cu țesuturile gingivale. Pentru o întreținere corectă se recomandă spălarea frecventa pe dinți, folosirea aței dentare și vizite semestriale de igienizare în cadrul clinicii stomatologice.

Fațetele ceramice Veneers sunt recomandate în următoarele situații:
» Dantura cu structura imperfectă
» Dinți fisurați, ciobiți sau crăpați
» Prezența diastemei, denumită popular “strungăreață”
» Colorații inestetice ale dinților care nu cedează în urma albirii dentare

În cazul în care există probleme ortodontice comune precum spațieri sau înghesuiri ale dinților, acestea pot fi rezolvate prin intermediul fațetării, fară a mai fi necesară apelarea la aparatele dentare. În cazuri mai complexe însă, este necesară o consultație pentru a stabili dacă aceasta reprezintă într-adevăr o alternativă. De asemenea, dacă nici o metodă de albire nu a dat rezultate, fațetarea ceramică poate oferi orice nuanță de alb, pe o perioadă îndelungată.

După ce dinții au fost șlefuiți și un strat de smalț a fost îndepărtat de pe aceștia, unele persoane pot simți un disconfort la factorii termici sau la presiune. Acesta are loc datorită apropierii de nervul dintelui, dar va dispărea după aproximativ 1-2 săptămâni.

Fațete de compozit realizate în cabinet sau în laborator

O alternativă la fațetele din porțelan o reprezintă cele din compozit, aplicate pe suprafața vestibulară a dinților cu probleme estetice. Fațetele din compozit disponibile în cadrul Dental Place pot fi aplicate într-o singura ședință, având o contribuție semnificativă la îmbunătățirea aspectului danturii.

Fațetele din compozit se pot realiza direct în cabinet, în cavitatea orală a pacientului, prin aplicarea materialului compozit după șlefuirea în prealabil a fetei vestibulare a dintelui (0,5 – 0,8 mm). Avantajul fațetării directe cu compozit se datorează faptului că acestea sunt realizate imediat, prețul fiind mai scăzut decât în cazul celei din laborator și care se realizează pe parcursul a două ședințe de tratament.

Acest tip de restaurare servește la obținerea unor culori, texturi sau morfologii cât mai naturale, care în trecut se realizau cu ajutorul coroanelor de înveliș. Rezistența mecanică a fațetelor de compozit este bună, dar preventiv se recomandă evitarea consumului de alimente foarte dure, precum și a celor colorate puternic, doarece există o instabilitate coloristică ce se va manifesta după aproximativ 2 ani.

Lucrările din compozit pot fi întreținute cu pastă de dinți, care nu conține fluor și nu este foarte abrazivă.

După aplicarea acestei fațete din compozit, anumite persoane pot prezenta sensibilitate la cald, rece sau presiune, însă aceasta dispare de la sine după 1-2 săptămâni.

Abonează-te la newsletter!

Abonează-te la newsletterul nostru și nu doar că primești toate reducerile, în mod comod, pe mailul tău, dar primești și o reducere permanentă de 5% la toate serviciile noastre! Sună bine?

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Unde ne găsiți