fbpx

Endodonție – Tratament de canal

Domeniul endodonției a fost revoluționat de către introducerea microscopului, care a dus la o formulă complexă de lucru, asistată de aparatura performantă și o tehnologie de vârf. Calitatea tratamentelor a crescut simțitor, iar extracția, dintr-o practică comună, s-a transformat într-o soluție extremă. Tratamentul endodontic se ocupă cu tratarea inflamației pulpare a unui dinte și eliminarea resturilor organice din canalele radiculare, pentru ca acesta să fie păstrat în cadrul cavitații orale. Manevrele folosite în cadrul procedurii sunt: curățarea canalelor radiculare, prepararea și conformarea mecanică a acestora, sterilizarea și obturarea prin sistemul de obturație cu gutaperca la cald.

Tehnologia de ultimă oră datorată folosirii microscopului determină o vizualizare mult mai bună a anatomiei dentare, printr-o mărire de la 3,5 la 20 de ori a suprafețelor dentare și luminare câmpului operator cu o lumină de mare intensitate.

În cadrul clinicii Dental Place cu ajutorul microscopului se realizează manopere de mare finețe, precum:

  • Identificarea canalelelor radiculare suplimentare
  • Refacerea tratamentelor de canal incorecte
  • Identificarea perforațiilor radiculare și sigiliarea acestora
  • Extragerea instrumentelor fracturate în canal
  • Detectarea fracturilor radiculare

Lungimea tratamentului de canal este determinată cu ajutorul unui aparat electronic numit apex-locator . Clinica Dental Place deține un astfel de aparat, produs de firma japoneza Morita, renumita în plan mondial pentru cele mai înalte standarde în domeniu și pentru precizia rezultatelor.

Pentru a izola perfect dintele asupra căruia se lucrează și a menține uscată acea porțiune, se apelează la un sistem inovativ, numit diga dentară. Acesta este reprezentat de o folie de latex aplicată pe un cadru metalic sau din plastic, care prezintă numeroase avantaje:

  • Izolează dintele de restul gurii pentru a permite obținerea unui mediu steril în timpul tratamentului
  • Îmbunătățește vizibilitatea prin contrastul dintre culoarea foliei elastice și culoarea țesuturilor dentare, prin menținerea retracției parților moi – buze, limbă, obraji
  • Evită umezirea cu salivă a degetelor medicului ușurând astfel priza instrumentelor
  • Protejează părțile moi de contactul cu diferite substanțe iritante pentru părțile moi
  • Previne aspirarea sau ingestia corpilor străini
  • Optimizează proprietățile materialelor restauratoare prin controlul umidității și contaminării

După finalizarea obturației de canal se efectuează o radiografie de control, în vederea verificării gradului de corectitudine a demersului. Pentru a asigura sănătatea dintelui, mai sunt necesare două etape, care constau în restaurarea dintelui printr-o obturație coronară (plombă) sau coroana dentară și monitorizarea periodică a evoluției dintelui tratat.

Abonează-te la newsletter!

Abonează-te la newsletterul nostru și nu doar că primești toate reducerile, în mod comod, pe mailul tău, dar primești și o reducere permanentă de 5% la toate serviciile noastre! Sună bine?

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Unde ne găsiți